Monday, April 13, 2009

Senarai kesyukuran ku~

Tag kesyukuran

 1. Aku bersyukur kerana dapat bangun pagi ni.Dapat bernafas dan menghirup udara segar juga melihat keindahan ciptaan tuhan.
 2. Aku bersyukur aku dilahirkan dalam Islam dan family aku punya pegangan agama yg kuat.
 3. Aku bersyukur dilahirkan cukup sifat.Tiada kecacatan
 4. Aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai anak Zakaria bin Mohamed dan Rohani Binti Md Ariff.Terima kasih mak kerana melahirkan kak long!
 5. Aku bersyukur kerana diberi cukup makan dan pakai oleh mak ayah.Segala keperluanku dipenuhi kerana aku tahu,aku ni jenis suka mintak macam2 kt ayah.Tapi ayah akan tunaikan juga permintaan aku.Thanks ayah!
 6. Aku bersyukur penah merasa duduk kt rumah yg kecil hanya ada satu bilik iaitu di kuarters TNB.
 7. Aku bersyukur aku penah merasa naik bas,naik moto dngan family.Aku pernah rasa susah.
 8. Aku bersyukur aku pernah merasa naik kereta yg perlu brhimpit-himpit dengan adik-adikku.So dari itu aku knal erti kepayahan ayah bekerja utk menyara kami.Alhamdullilah sekarang mampu beli kereta besar sikit.Muatla untuk kami adik beradik.Xmacam dulu dh
 9. Aku bersyukur sekarang aku tinggal di rumah yang ayah beli.Xpayah nak pindah randah.Rumah yang boleh dikatakan selesa utk memuatkan kami 7 beranak.
 10. Aku bersyukur aku xpayah nak berikat perut menahan lapar.Ayah masih mampu menanggung kami.Dan alhamdulillah rezeki ayah sentiasa berlimpah ruah.
 11. Aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai anak pertama.Ia mengajarku untuk menjadi contoh kepada adik-adikku
 12. Aku bersyukur dilahirkan sebagai anak tunggal perempuan dalam family.So aku xyah nak kongsi2 brg dgn adik aku.
 13. Aku bersyukur kerana dikurniakan adik2 lelaki yang nakal2 belaka.Mohd Farizuan,Afiq Izzuddin,Amirul Akmal dan Mohamed Ariff Haqimi itulah nama adik2 ku yg aku sayang sgt2.
 14. Aku bersyukur aku pandai berdikari dari zmn aku bersekolah lg.So aku xbyk menyusahkan mak dan ayah kerana aku byk benda aku boleh selesaikan sendiri
 15. Aku bersyukur kerana aku punya kawan yang sangat ramai.Rakan-rakan dari Tadika Taski ABIM,Sek Keb Kota Jaya,Sek Agama Kota Jaya,Sek Men Keb Tun Habab,Sek Men Teknik Perdagangan,Kem PLKN Asahan,Management & Science University,UNITEN last but not least Sahabat Wawasan
 16. Aku bersyukur aku dpt masuk teknik.Kalau x,aku xjumpa stallen chia..huhu
 17. Aku bersyukur kerana dikurniakan minat untuk aktif dalam berpersatuan.Sejak dari sekolah rendah aku dah berminat menyertai aktiviti persatuan.
 18. Aku bersyukur dikurniakan seorang kekasih yang memahami perangai aku,kehendak aku.Stallen Chia,i love u.FULLSTOP
 19. Aku bersyukur kerana aku diterima oleh keluarga pasanganku.Hubunganku dengan mak dia boleh dikatakan akrab.Mak cik,bila nak masuk meminang?hhahahahaha..(perasan sungguh aku ni)
 20. Aku bersyukur kerana diberi peluang oleh Ekhwan Harith menjadi ketua pengarah program Dinner wawasan.First time dpt pegang tittle KP.Selalu jd org bawahan je.
 21. Aku bersyukur kerana diberikan minat untuk rajin masak.So senangla mak aku,kalau dia penat.Aku jadi pengganti chef di dapur.
 22. Aku brsyukur aku berhenti blajar kt KUTPM.kalau x dah jadi cikgu dh.
 23. Aku bersyukur aku dapat masuk uniten.
 24. Aku bersyukur aku dapat mengenal erti kepayahan mencari duit
 25. Aku bersyukur dapat berjumpa dengan sahabat Wawasan.Di situ aku dapat mengenal erti sahabat yang sebenarnya.

No comments: