Wednesday, December 30, 2009

Hadiah sebuah tangisan dan air mata

Tahniah awak kerana berjaya menghadiahkan saya sebuah tangisan dan air mata untuk birthday saya kali ni.Tangisan kekecewaan tau.Bukan tangisan kegembiraan...
Saya tak taulah bila saya akan dapat ini untuk besday saya.

Dikesempatan ni saya nak ucapkan terima kasih pada semua yg wish besday di sms,call,facebook dan ym.Pada sesiapa yg xtahu, saya lahir pada 30 disember 1987 :)

Terima kasih pada sahabat2 wawasan yg sudi celebrate besday ku

Tiada yg menarik untuk tahun ini.Ikat perut satu hari.Kerana berharap si dia dtg celebrate dan bwk pegi dinner.Unfortunately hampa..So dinner maggi berkuahkan air mata jer..

Hampir menangis di masjid .gara2 programku nyaris2 dibatalkan.

p/s : banyak duka dari suka.Harap masih ada pelangi utk hari esok.Hidup ni mmg palat.tp esk masih ada

Monday, December 7, 2009

Pengambilan AJK utk sahabat unicommserv

Apa itu unicommserv?
Unicommserv adalah nama pendek bagi uniten islamic centre community service.Kami menjalankan aktiviti community service(CS) utk plajar Agama 2 n 3.Selain itu kami juga menjalankan aktiviti cs utk pelajar uniten.Antara program2 yang telah kami jalankan ialah :

Program motivasi sekolah
Program Desa siswa(program anak angkat)
Program Zoo negara
Program Gotong royong kawasan bangi lama
Program Bazar Ramadan Aidilfitri
Program Sekampit Beras
Program Gotong royong membantu mangsa banjir di johor
Program Forum2
Program Karnival Jalinan Siswa
dan banyak lagi...

Peluang ini terbuka untuk semua pelajar uniten
Syarat-syarat kemasukan :

Suka melakukan kerja-kerja volunteer
Boleh bekerja dalam kumpulan
Mempunyai pengalaman dalam apa jua aktiviti kemasyarakatan(tidak wajib)



Keistimewaan :

Berpeluang untuk organize aktiviti tanpa sebarang sekatan dan kerenah birokrasi universiti
Berpeluang untuk belajar ilmu baru tentang khidmat masyarakat
dan paling penting sekali dapat pahala :)
Dapat menambahkan pengalaman dan kenalan

sesiapa yang berminat boleh menghubungi
farra_jb ditalian 017 2090961

Thursday, December 3, 2009

Persatuan Roller Blade Uniten

Aku dah lama berniat nak beli roller blade.Tapi niatku selalu terhalang . Mr S kata baik beli sandle adidas dari beli roller blade.Hahaha.tapi aku degil nak beli jugak.Sekali usha2 facebook dayana.Dia pun nak beli roller blade.Apa lagi,dh jumpa geng, aku ajakla dia beli sama2.Kiteorg bli kt jusco je.Murah je rm59.90.So sekarang aku dah ada roller blade. Bolehla exercise ptg2 main2 roller blade.Punyala semangat beli pukul 5.00ptg.Pkl 6.30 kteorg dah main.Excited sggh.Pastu malam tu main kat dataran putajaya.seronok ok.ramai budak2 kecik main roller blade..Pastu ade jugak junior aku terpengaruh.nak beli jugak roller blade mcm aku.So Dora n Erliza nanti kite pegi beli k?So anybody want to join our club? mari2...Kita berlumba di dataran putrajaya!






Kepercayaan.

Korang pernah tak berjumpa dengan situasi, seseorang tu dah diberi kepercayaan oleh seorang ketua.Tapi orang tu tak berterima kasih dengan ketua tu.Malah dikutuk-kutuknya ketua dia tu.Aku bagi contoh simple la.Bapak korang adalah ketua keluarga.One day dia kena gi Haji.So korang diamanahkan utk menjaga adik korang.So dari situ korang diberi KEPERCAYAAN dan DIAMANAHKAN untuk menjaga adik korang dengan baik.Tapi malangnya korang xbuat pun apa yang diamanahkan oleh Bapak korang tu.Malah korang mengabaikan amanah yang diberi .Aku memang PANTANG bila orang buat mcm ni.Sepatutnya kita perlu berterima kasih kerana diberi KEPERCAYAAN untuk melaksanakan amanah yang telah diberi.Jika tidak berminat,awal2 lagi anda perlu tolak.Tak perlu nak kutuk belakang .Tak berkesudahan la jadinya.Kepada yang bakal diberi amanah,pemberi amanah,bakal menjadi ketua,bakal menjadi orang kepercayaan ketua.Sila jauhkan diri anda dari sifat ini.Hormatilah ketua anda seadanya.Walaupun dia pernah membuat kesilapan, tegurla dia. Bercakap,mengutuk,mengata itu mudah TAPI melaksanakan dan berada di atas adalah sgt susah.Jadikan kesilapan sebagai pengajaran.Ingat hidup ini macam roda.Sekali anda buat orang.Mungkin sepuluh kali Tuhan balas kepada anda.Peringatan ini adalah untuk diri aku sendiri juga,agar sentiasa menghormati ketua

Sape yang rasa dia minum air bandung.dia yang terasa manisnya

Many story

Lama sungguh xupdate blog nie kan.Masa tu ada.Tapi malas je..
Before this sgt sibuk dengan Baksis.Aku diamanahkan oleh saudara aliff irsyad utk menjadi ketua biro sponsor.Bukan mudah yer rakan-rakan untuk mencari sponsor nie.Yang paling penting ialah mulut kena manis.muka kena tebal.Haha.Kalau korang xde ciri2 kat atas nie,So jgn berangan nak cari sponsor k?Sgt enjoy dgn program Baksis.Dpt ramai kenalan baru.Dpt pengalaman baru.Dpt keluarga baru.Senang ckp banyak benda baru la yang aku dpt.
Banyak sgt story nak cerita.Tapi kena refresh dulu.So guys.Tunggu kemunculan posting akan dtg k?

Monday, October 19, 2009

Rahsia

Mesti korang pernah berahsiakan?Korang berahsia dengan siapa? Mak? Ayah ? BF? GF? BFF? Kawan? Cikgu?
Tipulah kalau korang xpernah berahsia.Paling kurang pun mesti ada.Betul x?
Sesetengah orang berahsia untuk menjaga hati seseorang,untuk mengelakkan sesuatu yang tidak diingini berlaku.
Ada juga orang berahsia untuk menutup aib orang.
Tidak semestinya jika kita tengok orang tu mulut bukan main becok tapi tak boleh simpan rahsia.Dont judge a book by it cover.
Bak kata pepatah biar pecah di perut jangan pecah di mulut.
Aku pun ada rahsiaku tersendiri yang orang xperlu tau.Dan aku juga banyak menyimpan rahsia orang.walaupun ada orang pernah menggelar aku Internet bergerak.Tapi kamonla..bila orang dah kata simpan rahsia tu.Kita perlu simpan kan? Apa pendapat korang? korang pernah berahsia?

All new

New layout
New mood
New post

:))

Saturday, September 12, 2009

Runtuhan jiwa

Jangan salahkan aku kalau aku menghilangkan diri lepas ni.

Puas dah aku tolong orang.Ingat orang.Pimpin orang.

Aku tak harapkan balasan.Seriusly tak harap langsung.

Yang aku harap cuma secebis penghargaan.Sekurang-kurangnya kau ingat aku dikala

kau senang.Kau tau tak aku sedih sangat bila kau buat aku macam ni?

Kenapa kau ingat aku dah ada boyfriend aku akan 24/7 berkepit dengan dia?

Aku bukan type yang macam tu.Bila perlu bersama2 kawan2 aku xkan kuar dengan dia.

Bukannya baru aku ada boyfren nie.Dari first year aku dah ada boyfren cuma aku baru expose

sekarang.Tapi kenapa sekarang, kawan2 payah nak ajak aku? Aku xsuka "sebab dia dh ada

boyfren" sebagai alasan.Aku terpaksa ekpress kt sini.Kerana aku dah tak tahan lagi nak pendam

benda nie.


Kau boleh merujuk lebih kepada seorang

Kawan? Sahabat?

Kenapa ek ada manusia yang :

Bila perlu je dia akan cari kita?
Bila ada benda penting baru cari kita?
Bila orang dah x berkepentingan untuk dia, diri kita diabaikan macam sampah?
Bila berjawatan baru dijunjung, diagungkan?
Bila ada masalah baru cari kita?
Bila dah ada kawan baru, kawan lama dilupakan?



Kenapa ek manusia tu tak jadi macam ni :

Kawan tidak kira waktu susah ataupun senang.
Sentiasa rasa kawan tu penting setiap masa.
Kawan tidak kira pangkat dan darjat.


Sahabat????
Kau tau tak apa makna sahabat? Kalau kau xtau apa makna sahabat, kau jangan sebut or guna perkataan tu.Menyampah aku.Sila google sekarang tgk apa makna sahabat?


p/s : Maaf yer readers i teremo plak arini.I sgt kesal kerana ada segelintir kawan2 i berperangai macam nie.Sape yang makan spagethi dia akan rasa spagethi.Sape yang makan nasi lemak xkan rasa spagethi ok??

Friday, September 11, 2009

Alhamdulillah Syukur



Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah dan kurnianya aku dinobatkan anugerah kecemerlangan aktiviti pelajar (individu) bagi kategori kerohanian dan peradaban.Tujuan aku posting ni adalah nak kongsi kegembiraan dengan rakan2 sekalian(walaupun xbyk yang ucap tahniah,maybe ramai xtau kot).Diharapkan dengan kemenangan saya ini dapat memberi perangsang kepada sahabat2 yang lain utk bertanding pada tahun hadapan.Korang nak tau apa rahsia utk dapat anugerah ni???
Yang penting sekali,bila korang berprogram,kenalah IKHLAS.bukan kerana terpaksa.Memanglah kita join program nak sijil kan? Tapi IKHLAS tu mesti kena ada.
Bila kita IKHLAS,benda2 lain akan datang dengan sendirinya.Saya tak pernah rasa saya join any program dengan keadaan terpaksa.Saya dah terjun dalam bidang ni,saya mesti teruskan perjuangan saya sampai selesai.Alhamdullilah, segalanya berbaloi.
Nak tau macam mana saya boleh nak hantar pencalonan untuk anugerah aktiviti pelajar ni?
Memang dah berangan dari tahun lepas.Masa tu Abu Sufian menang anugerah individu kategori kepimpinan.Dah simpan angan2 nak masuk bertanding.Pastu, tahun ni bila dapat email dr hep utk hantar pencalonan belum tergerak nak join lagi. Dapat plak classmate yang aktif macam aku .Si Tan Wei Hao.Dia sibuk nak hantar pencalonan.Pastu dok ajak aku.Last minit aku hantar pencalonan.Kelam kabut cari sijil.Alhamdullilah sekali lagi.Xsia2 aku hantar pencalonan walaupun lewat.Di kesempatan ni nak ucapkan tahniah pada sahabat2 yang menang,Tan,Kuch, n Kirin.U all deserve it!

Saya juga nak ucapkan terima kasih kepada Kelab Wawasan dan Unicommserv kerana memberi saya peluang untuk menabur jasa dan bakti.







Wednesday, September 2, 2009

40% OFF ok?

Hehe dh lama xupdate story kn.Baru2 ni aku pegi sogo dengan Mr S.Niat memang nk tgk handbag.Sales semua 40-80% ! Rambang mata jadi nya.Pastu lalu la kt tmpt handbag guess. Si Mr s berkenan plak dgn satu handbag tu kaler coklat..Round2 lagi tgk handbag.Mr S paksa soh beli handbag tu.Aku ckp xmo sbb nk survey2 dulu.Duit dlm purse pn ade rm100 je.Dia sanggup tu nk tambah ckit utk bli handbag tu.Bila dihasut2.Aku pn setuju nak bli.Kteorg pi lagi kt tmpt handbag guess tu .Kteorg ingt harga dia 270++ belum less.So after less jdla 100++ kan .Diskaun 40%.Then tnyala kt sales girl kt ctu after less brapa.UNFORTUNATELY dia ckp harga tu dh less! rupanya kteorg silap baca 40% OFF! but Mr S dh janji nak blikan handbag tu.Sbb dia dh berkenan gila.Macam dia plak nk pakaikn?hahaha.Aku bukanla penggemar barang branded.tapi dh selalu dgn Mr S ni.Ade juga la terkena tempiasnya.Huhu

Thursday, August 27, 2009

BAZAR RAMADAN-AIDILFITRI

Assalamualaikum

Untuk pengetahuan semua, Sahabat Unicommserv bakal mengadakan
Bazar Ramadan-Aidilfitri.Tujuan utama kami mengadakan program ini adalah untuk program Community Service kepada pelajar agama ISLB123 dan ISLB212.Dimana keuntungan yang mereka dapat akan disalurkan kepada Program Sekampit Beras iaitu program kutipan derma dan sedekah untuk fakir miskin dan yang sewaktu dengannya.

Selain itu kami juga membuka peluang kepada kelab2 dan orang luar yang ingin berniaga.Sewa booth untuk satu hari ialah RM10.Kami menyediakan 10 booth untuk orang luar (selain dari pelajar ISLB) .Masih terdapat 7 lg kekosongan.

Kepada pelajar ISLB yang ingin mendaftar dan menghantar proposal bolehla berhubung dengan saya melalui talian 017-2090961.
ataupun emailkan kepada saya - farra_jb@hotmail.com

Tarikh last untuk mendaftar dan menghantar proposal ialah
Selasa(1 Sept 2009).


Antara Jualan yang akan dibuat ketika bazar berlangsung adalah

Makanan dan minuman utk berbuka
Persiapan dan peralatan hari raya seperti tudung , kuih raya dan aksesori wanita.


Tempat : Upten FoodCourt
Masa : 3pm onwards
Tarikh : 8 Sept (Selasa) - 11 Sept 2009(Jumaat)


Yang menjalankan tugas
Nur Farhana Zakaria
Ketua Pengarah
Program Bazar Ramadan-Aidilfitri
Anjuran Sahabat Unicommserv

Kamu, pemyambung warisan

Wawasan itu indah,Wawasan itu cantik,Wawasan itu lawa, Wawasan itu Satu

Jagalah ia agar ia terus indah,cantik dan lawa.

Bersatulah Wawasan agar menjadi SATU.Tiada dua,tiada tiga dan seterusnya

Jadilah satu agar dapat memusnahkan yang hitam dan yang karat itu

Hapuskan yang karat agar kita dapat hidup aman dan damai

Wawasan, Namamu akan kuukir dalam potret hatiku selama-lamanya

Wawasan,Tidak sesekali akan aku hapuskan namamu didalam kotak mindaku.

Akanku sematkan namamu di hati sepanjang hidupku

Memori bersamamu adalah satu kenangan yang terindah

Duniamu adalah duniaku.Tidak akan kutinggalkan duniaku ini keranamu, Wawasan

Selamat berjuang kepada Penyambung Warisan.

Tuesday, August 18, 2009

Khas Untuk Awak

Saya bangga dengan awak
Awak dah berubah
Awak dah tak ego macam dulu
Saya suka dengan awak yang sekarang ni.
Awak yang sekarang ini sentiasa positif
Awak dah mula tunjuk yang awak sayang sangat kat saya.
Dulu susah betul awak nak tunjuk.Betapa tingginya ego awak dulu.
Saya harap awak dapat kekal macam ni sekarang dan selamanya.Boleh kan awak?
Saya tau saya bukan yang pertama.Tapi saya harap saya dpt jd yg terakhir berada selamanya dihati awak.Boleh kan awak?
Saya Sayang Awak Fullstop

F@$T 4 EVA !


Ikhlas
Ur Mrs F@st


p/s : Maaf yer readers kali ni i nak jiwang ckit.Sekali sekala.Bukan selalu pn kan..heheheh

Wednesday, August 12, 2009

My Bisness

Welcome to my bisnes blog

Also u can see at my facebook

Aksesori wanita


Cookies

Wednesday, August 5, 2009

Checklist of my works

Fasilitator Orientasi Uniten Bangi intake 09/10 - done
Ketua Pengarah Charity Dinner Wawasan 09 - done
Ketua Sponsorship Baksis

Bendahari Kelab Wawasan - done
Bendahari Unicommserv
Student of Bachelor Information Technology(Information System)

Pesanan Utk Sahabat~

Sila Baca post ni k !

i MISS them


I really miss them.
I miss them so much.
I have been so long not see them.
Dear friend i want you to know i miss you all so much.
I know i`m fucking buzy this sem but..i want you all to know ...if u all want to see me..i`ll try to free my time.
Just for u all..But you all never did it..It`s ok...Lastly i want to tell u all again that I MISS U ALL DAMN MUCH!

Tuesday, July 28, 2009

Bukan serangan balas

Ini bukanlah satu serangan balas.Aku bersikap professional dalam hal ni.Tapi bila ada orang yang cuba mengutuk kelab yang aku sayang.Aku x akan duduk diam.Benar kata pepatah 'X kenal Maka X Cinta' . So kepada orang yang berkenaan sila jangan membuat cerita tanpa usul periksa.Jika anda seorang fasilitator ,anda tentu tahu tentang modul Radio Karat kan? So sekarang ni,apa yang saya nampak , anda sedang menjalankan modul Radio Karat tapi bukan dalam sesi LDK , Kamu jalankan modul radio karat dalam blog kamu sendiri.
Saya tidak nafikan memang ada sesetengah daripada kami yang tidak menjaga batas pergaulan.Tapi itu datang dari individu itu sendiri.Kelab kami bukanlah melahirkan orang yang tidak beradab,tidak menjaga batas dan yang sewaktu dengannya.Tidak sama sekali.Saya berharap agar anda tidak membandingkan kelab kami dengan kelab2 lain di Uniten nie.Kami adalah kami,Mereka adalah mereka.Tidak semestinya seseorang itu berkopiah tapi perangainya baik 100% ,mesti ade jugak cacat celanya.Kita sebagai manusia sering melakukan kesilapan tidak kira sengaja ataupun tidak.So kepada orang yang berkenaan , SIla jangan babitkan nama kelab yang saya sayangi ni.Jika anda ingin menegur tegurlah secara professional ataupun lagi mudah jumpa individu berkenaan,Jangan sama sekali mengutuk kelab kami atau lebih senang nak cakap.Sila jangan kutuk Kelab Wawasan Uniten dan membandingkan kami dengan kelab lain !

Sunday, July 19, 2009

Charity Dinner Wawasan 09

Short Update

Currently i have been bz with my dinner program.
To many works to do.
So to all my fellow friends..u are invited to :

Charity Dinner Wawasan 09

Date : 2 August 2009
Place : Cyberview Lodge Resort n Spa
Fees : RM190 (couple),RM90 per person for one table.
Theme : Vintage , Retro n Classic


Bazar Kelab @ Upten

Date : 21 n 22 July 2009
Place : Upten
Kelab Wawasan Uniten n Sahabat Unicomserv Booth.

Minggu Suai Kenal (MSK)

Anjuran : Kelab Wawasan
Date : 25 July 2009
Place : COIT


Wednesday, June 17, 2009

Lawa

















Lawa kan bekas mekap nie.Bentuk dia mcm laptop.Pastu yg menarik perhatian ku.Bila warna dia pink.

Source : http://www.trendhunter.com/

Ketagih

Aku dah ketagih dengan satu benda ni sekarang.
Kalau on laptop.Bukak tenet.Mesti nak cari benda nie.
aku dah ketagih dengan blogshopping!!!
Mula-mula dulu start beli brooch online.
Dah tiga kali beli brooch online dengan harga semua 200++.(Berani sungguh aku kan,first time beli online dah berani bank in duit dengan jumlah yang banyak.)
Dan aku beli dengan 3 penjual yang berbeza.
Dah empat kali aku beli brooch online.Semuanya dengan kuantiti yang banyak.
After beli brooch online.
Aku beli shawl pulak.Beli 2 shawl kt http://hijab-mania.blogspot.com/. Pastu kt blog yg sama juga aku beli shawl hadiah besday ain.
Now aku beralih beli baju pulak.First time beli baju kt sni http://wannabundle.blogspot.com/
Suka pulak tengok baju vintage sekarang ni.Lawa2.Murah2 pulak tu.

Tips untuk sesape yang baru nak start beli on9 ialah

  • Korang pastikan penjual tu ade testimonial yang baik(biasanya bole tgk kt shoutbox)
  • Tgk track code.Bila diaorg nak pos.Diaorg akan letak track code kt blog diaorg.So tgkla track code tu.
  • Pastikan blog tu aktif dan berupdate
  • Untuk blog yang baru pulak.Kalau korang xpercaya.Almaklumla xde testimonial lagikan.Cuba contact dgn dia.Kumpul detail.Kalau korang ade detail dia.If dia menipu,dia xboleh lari kemana.
  • Tips tambahan pastikan korang ade maybank2u atau cimbclicks untuk memudahkan korang transfer duit online.

Lastly selamat bershopping! :)

Monday, June 15, 2009

New Imej?

Maybe..
Siapa tahu..

Kerja2

Fasilitator Orientasi Uniten Bangi intake 09/10
Ketua Pengarah Charity Dinner Wawasan 09
Ketua Sponsorship Baksis
Bendahari Kelab Wawasan
Bendahari Unicommserv
N da most important thing is Student of Bachelor Information Technology(Information System)

Really hope everything is going on smoothly n still on track.

Dia

Lamanya xjumpa dia.

Nak dekat 3 bulan xjumpa dia

Macam manala rupa dia tu ek.

Dengar cita rambut dah panjang.

Bayangkan jela macam Farid Kamil.haha

Aku suruh potong rambut,Xnak pulak .Faizal Tahir pun dh rambut pendek tau!

Xsabar nak jumpa dia

Rindunya dengan dia.

Wait for me ,dear...i`ll back :)

3 more days

Lagi 3 hari aku akan meninggalkan tempat praktikal ku.Hoho jangan terperanjat ye kawan2.Aku mintak pelepasan awal seminggu sbb mau jadi fasi untuk orientasi nanti. :)
Dan lagi 3 hari juga aku bakal meninggalkan Home Sweet Home ku.
Welcome back to Uniten ,Farra_jb!
Gembira ada.Sedih ada.Macam2 ada~

I`m Back

Hoho Sudah lama tidak update ini blog.
Banyak je story tapi malas nk update.
Rutin harian ku :
Kunci Jam Pukul 7.30am.Pastu off
Kunci jam pukul 8.30 .Pastu off
Kunci jam pukul 9.00 am.Off.trus bangun dan mandi
Bertolak gi keje kul 9.45am.Working hour start kul 10.00am(gila heaven kan?tau korang jeles)
Pastu buat keje sampai kul 12.30pm gi balik umah lunch.Kalau rajin la.Xrajin lunch je kt mana2.
Masuk opis kul 2.00pm sambung keje sampai kul 5.00pm..Pastu balik!
Begitula rutin harian ku sepanjang Internship di sini :)

Tuesday, May 26, 2009

1001 kenangan

Siang tadi aku berpeluang pegi lunch dengan 3 orang sahabat lama ku.Diaorang adalah schoolmate masa sekolah rendah dan sekolah menengah dulu.Sungguh tidak kusangka hubungan kiteorg still kekal walaupun masing2 dh ade arah haluan yang berbeza.Pertemuan yang singkat memang la xcukup utk aku yang mulut becok ni.Macam2 rahsia kiteorg nak korek dari A sampailah Z.Lagi2 la si Aishah yang sangatlah cun,ayu,lemah lembut,alim dan menawan still xde lagi boyfrenz.Sampai sekarang menjadi lagi tanda tanya btul ke dia xde bf..Huhuhu.But now aku sngt merindui seorang bestfrenz aku masa sekolah rendah dulu namanya Nur Azmina Azmi.Sekarang dia adalah businesswomen menyambung business ayahnya.Dia sangatlah sibuk.Sampaikn nak ajak lepak sama pun susah.Nk dekat 10 thn kiteorg xjmpa.After je UPSR kteorg berpisah.Dia kena skolah agama kt kampung dia.Really hope one day aku dapat lepak dengan dia.Kalau korang nak tau akulah yang selalu jd organizer utk berjumpa dengan kawan2 lama kt sini.Reunion yang paling berjaya bila kami berjaya berkumpul seramai 20++ org.Dan sempat membuat surprise party utk besday kawan aku,Anje.
Aku bangga jadi Ex student Sekolah Kebangsaan Kota Jaya.Boleh dikatakan ramai student dari situ yg berjaya.Susah aku nak dpt jemputan kawen dr kawan2 sebaya coz semua still blaja.
Kiteorg tgh mengusha aishah ~

Listname rakan-rakan seperjuangan sekolah kebangsaan kota jaya.

Afiq : Belajar di UK
Izatti farizan : Belajar di US
Syahmi : Belajar di Jepun coz kejuruteraan sistem mekanikal
Nadiah : Belajar di Oversea jgk.Xingt kt mana
Nizam : Belajar di Indonesia amik medic
Khairul Faiz : Belajar di UTM coz kejuruteraan Kimia kot
Ilya : UTM amik degree perancang bandar
wardah : UTM
Yati anuar : UTM
Shafika Hanim : UM
Firdaus Z : UKM
Syuhadah : Lulusan Uniten Muadzam,Bakal amik master di uniten bangi
Farra_jb : Uniten Bangi amik IT
Aishah :Bakal Lawyer blaja di uitm shah alam
Elfie : U kt melaka
Uden :Uitm
Seha : Bakal Cikgu Sains ERT .blaja di UPM
haryanti : Bakal Cikgu BM belajar di UM
Hawa : UITM
Zainatul : Politeknik PD coz marketing
Aizat n firdaus : Politeknik
Eyna : Lulusan Food Institute .Dah Bekerja
Hafidz Azmi :IIUC
Ada jugak yg dh bekerja ,Radzi,Saharuddin,Taufik,Anis Aida,Natasha dan lain2
Reunion SKKJ


ada lagi,tp xingt...Sorry yer kwn2 kalau ade nama korang yg xde. Huhu

Sunday, May 24, 2009

Si Comot



Gila comot kan gambar2 kat atas.Gambar masa masih hingusan.Picture taken masa umur 17tahun kat singapore.Actually just nak crita ujung minggu ni kalau xde aral melintang aku akn pergi ke seberang tambak dengan adikku si Qimi.Nanti aku nak amik gambar kat tempat yang sama.nanti korang comparekan la yer gambar zaman dulu2 n sekarang


p/s : ada sape2 nak kirim ke?

Nice weekend

Sabtu,berjalan-jalan di jusco tebrau city dengan adikku,Si Qimi.
Tengok wayang cerita syurga cinta.Best ok! i give 4 out of 5.sangat sesuai untuk pasangan yang sedang berchenta.
Pastu shopping ckit utk adik.Jusco tengah sales ok! Juling mata tengok 50%,70%!After puas mencuci mata, balikla ke rumahku syurgaku.

Ahad,pagi-pagi mak kejut.Kak long japgi mak balik kursus haji kite gi facial nak?aku dengan lemah longlainye jawab , lepas abes melodi la kite pegi ek? mak kata kalu lepas abes melodi xpayah.Hohoho peluang keemasan beb dpt facial free sape xnak kan?hehe :).Mak pesan kemas umah,basuh baju n masak . Kacang goreng je semua tu bagi orang yang rajen cm aku nie.ceh wah!
Kemas umah,basuh baju & masakla lauk paprik udang,sayur kangkung belacan n telur dadar.Okla kan?
Abes je masak2,aku bersiapla sementara menunggu mak blk dr kursus haji.Sesampainya mak kt umah.Dia salin baju,kiteorg pn bergegasla ke tmpt membuat facial.Facial biasa2 je.Bukanla facial mcm kt tv yg bayar ratus2 tu.Okla kan drp xdpt.
after facial,balik umah solat zohor.Kiteorg gerak ke kampung ayah pulak jumpa atukku.Kalau korang nak tau umur atuk aku nk dkt 100 tau! sihat wal`afiat lagi.Cuma dh bongkok je la.Salute beb sama atuk,bole bwk basikal lg,n masih bercucuk tanam kt kebun dia.macam-macamla dia tanam ubi,cili padi,sayur2.
Seronokkan bila hujung minggu dihabeskan dengan family terchenta! Hujung minggu korang pulak macam mana?

Friday, May 15, 2009

Pantang aku

Aku memang pantang kalau orang suka tiru gaya aku,
suka tiru apa yang aku suka,
suka tiru apa yang aku buat.
Tagline aku senang "Just be yourself" ..Xyah nak tiru-tiru gaya orang or dengan sewaktunya.
Aku juga pantang bila orang sentuh barang aku tanpa pengetahuan aku.
Maybe sebab aku dah biasa guna sesuatu benda tu tanpa berkongsi.Almaklumlah anak tunggal perempuan kan.
Seboleh-bolehnya aku juga mengelakkan diri dari pinjam barang orang.Kalau betul-betul terdesak,baru aku akan pinjam.
mengarut je keje.Just peringatan untuk diri sendiri je :)

Thursday, May 14, 2009

Upset

Bad leader am i?

Fail to give an order.

I`m thinking,i`m plan on it,i schedule to make it successful.

I dont want everything that i plan unsuccessful

Why they dont understand?

Agi idup Agi ngelaban

Chai yok2 farra




Tq to Nurul Ain coz be with me when i`m down

KL?

Dulu masa kecik-kecik kalau nak gi KL mesti rasa excited gila.Yelah mungkin normal bagi orang yang dah biasa duduk kt kota metropolitan ni kan.But bagi aku yang duduk kt negeri selatan tanah air ni dapat pegi KL seolah-olah macam dapat gi oversea je.Ayah bukanlah senang sangat time tu nak bawak kami sekeluarga pergi melancong selalu.Lagipun aku tak ada sedara yang rapat pun yang duduk kt KL.Semua sedara mara ada kat area johor and singapore je.So peluang untuk pegi KL memang jarang sama sekali.Tapi bersyukur juga,first time pegi KL dengan family,masa tu takde lagi KLCC n KL Tower.Pastu second time pegi ikut rombongan sekolah rendah .Rombongan untuk pelajar darjah 6.Pegila melawat Petro Sains ,KL Tower .Memang terujala masa tu dapat pegi KL."Budak kecik jakun first time tgk KLCC" bayangkan la macam mana kan.Pastu masuk teknik kawan pulak dengan budak KL,adala jugak ikut dia turun KL.Stay kat umah dia kt subang.So dapatla menjejakkan kaki kat Sunway Pyramid and Subang Parade.last sekali time sekolah dapat gi KL ikut rombongan ajk asrama.
Zaman after sekolah plak.Aku berpeluang duduk dekat Shah Alam selama 3bulan.Further study kt kolej kt area situ.Pastu dapat pulak tawaran Uniten.Then masukla Uniten.
Panjang gile intro kan.Aku just nak cite.Selepas hampir 3tahun aku duduk kat area KL.Rasanya pengajian aku kt uniten ni la titik akhir aku nak stay kt area KL.Nak kata bosan tu.Xdela..Banyak je entertainment yang menghiburkan aku.Kawan-kawan dan sahabat pun xmemberi sebarang masalah kepada aku.Teman lelaki?hehe...selalu jer menemani aku waktu hujung minggu.
Setelah lebih kurang 2 bulan aku duduk kat rumah sempena aku melalui latihan industri kt sini.Aku rasa seronok.Sebab dapat dekat dengan family aku.Dapat makan masakan emak.Dengar leteran ayah.Aku rindu semua tu.Aku seronok dapat jumpa adik-adik aku.Dapat marah diaorg.Aku fikir aku nak keje kat negeri aku lahir ni jer.Malas dah nak jauh2 ngn family.Tapi...................................kalau dah kawin nanti cmne lak?mesti kena ikut husband kan?

Saturday, May 9, 2009

Special dedication to my mum

Selamat hari ibu untuk ibuku Rohani binti Md Ariff
Terima kasih kerana melahirkanku
Menjagaku dengan sempurna
Memberi kasih sayang yang tak ternilai bangdingnya
Terima kasih mak.terbalas jasa mak pada kak long walaupun dengan wang ringgit.
Kak long sayang mak

Lagu ni khas untukmu ibu.

Aeman-Buatmu Ibu
Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa

Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu

Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...

Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu

Friday, May 8, 2009

Akhirnya

Barang yang lama itu dah ditukar dengan baru
Barang lama yang hanya tunggu masa untuk nazak
Barang lama yang tinggi nilainya dibeli dengan duit aku masa first time dapat duit ytn.
Barang lama tu aku tak kan jual.akanku simpan sebagai kenangan.
Thanks to my mon n dad kerana sudi sponsor.
Walaupun murah.tapi aku sangat menghargainya.aku bersyukur.
Jeng jeng jeng cuba teka apa barang baru tu?

Tuesday, May 5, 2009

Ceritera al kisah kem Satu

Penantian untuk kem Satu akhirnya berbaloi! Sangat berpuas hati dengan kem satu.Tq Para Alumni Wawasan yg budiman kerana berjaya menganjurkan kem satu ni!
  1. Semangat berkobar-kobar nk gi kem Satu.Sanggup amik cuti ari khamis semata2 nak sampai uniten awal.Xmo rushing2
  2. Selamat sampai di uniten dan tido di rumah ain n tasha
  3. Macam2 hadiah yang kuterima sekembali dari kem satu.Love byte dari pacat(bkn shahfasat).Gigitan manja dari si Agas.
  4. Sangat teruja di sana tiada nyamuk.Yang ada hanya si agas dan serangga2.Sangat teruja semut di sana besar2 belaka.Nasib baik semut tu xtinggalkan gigitan manja.hehe.
  5. First time pegi program dengan menaiki tren,bas yang banyak dan yg paling best naik lori.Masing2 dh mcm PATI(baca:pendatang asing tanpa izin).Smua jakun naik lori.
  6. Pembahagian group yang sangat best.Daku satu group dengan adik2 kesayanganku.Tash babe n Akid.Dan ahli kumpulan lain ialah,almie ariff,pacat(baca:shahfasat),aishah,mumu n mira.
  7. Keterujaan bila tandas yang dibuat oel T1,T2,T3 seakan2 tandas di rumah.Bezanya hanyalah xde flush.Korang bole bayangkan x?hoho..sungguh rugi kepada siapa yg xikut.xdpt mrasa tandas buatan T1,T2,T3.Nak tau sape T1,T2,T3?Lu carilah sndiri!
  8. Wak dol n farah k dilantik jd penghulu n penghuluwati.Diharap bakat kepimpinan anda dapat dikekalkan dan menjadi pewaris kelab wawasan.
  9. Air sungai yang sungguh sejuk dan nyaman.Menggeletar di kala pagi pabila menyentuhnya.
  10. Khemahku and ain basah masa 2nd day.Nyaris2 banjir.Beg basah.telekung basah.waaaa
  11. Tumpang tidur kt khemah yana n aishah berselimutkan tshirt
  12. Tido xnyenyak tergaru-garu gara2 gatal tak terhingga.Dah macam beruk dah
  13. Ramai yang xmandi pagi semasa pegi ke ekplorasi warisan.Semua pakai perfume semulajadi
  14. Ekplorasi warisan yang memenatkan kami perlu berjalan sejauh 5km! Naseb baik perjalanan balik dapat naik keta.
  15. Aku berjaya membodek akk di kaunter di Hot spring untuk masuk ke dlm hot spring tanpa dikenakan sebarang bayaran.
  16. Aku juga berjaya membodek mak cik di gerai minum untuk dapatkan air minuman free.Haha..mula2 mintak 2 air sringgit.Tapi at last dpt free beb! aku and zubir tlg mak cik tu isi air dalam cawan.Aku siap topup air lagi.Haha..xmalu sungguh!
  17. Bakat aishah dalam karaoke bole diasah lagi.Krana sepanjang perjalanan kaki kami ke rumah tok imam.aishah berduet dgn pacat.(aishah:kalau masuk uniten,bangi..bole ikut kteorg g karok) dak2 wawasan antu karok smuanye..
  18. Rindu gelak akid yang sungguh besar.Dan suka tengok akid buffering gelak
  19. Wak dol n zila memang pasangan merpati dua sejoli.Wawasan memang byk melahirkan kaple2 terunggul di abad ini.
  20. Night walk yang menakutkan,kecut perut beb.
  21. Berpimpinan tangan dengan ain masa masuk utan di kala tengah malam buta.(genggaman kami sungguh erat.Susah tuk dilepaskan.Tetapi kami bukan les yer)
  22. Roden baca ayat qursi sungguh kuat.
  23. Akid berjaya menyelesaikan teka-teki botol dengan getah dan tali.Walaupun dengan mata buta.Cayalah akid.
  24. Kali ke 3 si yana kazen ku join program wawasan.Diharap wawasan dapat dipromote di muadzam.
  25. Erin and zila membaca surah sgt kuat.Disebabkan takut berjalan mlm dalam utan
  26. Zila first time g camping.Hoho wak dol..pasni honeymoon ajak zila camping dalam utan.sytle tu.haha..
  27. Tangan ku tembus di badan hantu.Dilihat sendiri oleh ain apple.SERIAU~
  28. First time potong labu.Naseb baik kakak farah klang ajar.tq kak farah klang aka kak tina celup!
  29. Adegan angkat-mengangkat air dah jadi kebiasaan kami di sana.Berat sama dipikul,yang ringan dijinjing sama.
  30. Diharap bunga-bunga cinta antara zarko n maymay brputik kembali !
  31. Kenangan yang tak dapat dilupakan tatkala tertinggal bas di puduraya.Naseb baik pakcik bas ke jb tu baik.Xyah beli tiket lg.Pastu jumpa balik bas yg tertinggal tu kt hentian machap..huhu

Tuesday, April 21, 2009

Kenangan~

"Dulu abang sorang2 je kt uniten ni.Xde geng pun."
"Masa g kem sungkai pun abang sorang je.xde geng jugak."
"Pastu kt sana kiteorg jadi rapat sampaila skarang."
"Dulu kteorg xknal pn,sekarang duduk satu umah sepanjang pengajian kt uniten"
"Masa gi kem sungkai tu mmg hardcore habesla.Nak masuk kem tu kna naik lori ramai2."
"Pastu ade war game.Best gila."
"Di situla kami jadi sahabat dan terus menjadi sahabat hinggalah sekarang."

Benda ni selalu diwar-warkan kepada aku dari aku mula join wawasan since foundation.Hati ni membuak2 mau pegi.Jeles bile dengar cerita mereka.So bila ade peluang keemasan ni.Aku memang xkan melepaskan peluang ini sama sekali.So kepada rakan2 jom kite ramai2 menggamatkn program nie..dan menggamit kembali cerita mereka dulu.Kepada adik2,peluang hanya datang sekali,dan xbole nk rewind balik.Kite xtau lg bila dapat pluang ni.Pihak alumni bersusah payah membuat program utk kite semua.Jom kite ramai2 menyokongnya.Saya sangat terharu apabila,ada alumni yang sudah bekerja dan seorang yg workaholic snggup menggadaikan cuti hujung minggu mereka semata2 utk KEM SATU
Kem SATU wait for me..here i come.

Jom kite pakat gi Kem SATU

AKTIVITI : KEM S.A.T.U.
TARIKH : 1 hingga 3 Mei 2009
TEMPAT : sungkai, PERAK d.r.
MASA : 6pagi(1hb) - 12tgh(3hb)*
Bayaran : RM 30-50 (untuk aktiviti)*
perjalanan dijangka menaiki bas lompat-lompat

Kumpulan Sasaran Program: Ahli-ahli Kelab Wawasan UNITEN seramai 40 orang

Konsep Program: Pembentukkan Organisasi Kumpulan (Team Building)

Objektif:

1.Menerapkan konsep dan nilai berorganisasi ke dalam ahli dan tenaga penggerak kelab.
2.Membina semangat toleransi,kerjasama dan semangat berpasukan di kalangan ahli dan tenaga penggerak kelab.
3.Menanam semangat patriotisme agar ahli serta tenaga penggerak memahami dan menghayati akan peranan mereka untuk mempertahankan Agama,Bangsa dan Negara.
4.Merapatkan jurang di antara ahli kelab dan alumni kelab.

Butiran:

1.Segala kos akan ditanggung oleh peserta dan alumni kelab serta penderma budiman.
2.Peserta akan menaiki bas ke Tg.Malim daripada Uniten.
3.Seterusnya,mereka akan menaiki bas lompat-lompat ke Sungkai daripada perhentian bas Tg.Malim.
4.Daripada simpang masuk ke kawasan kem,peserta akan diangkut masuk menggunakan lori.
5.Setibanya di kawasan kem,peserta akan diserahkan kepada Biro Program untuk dibentuk dan akhirnya mencapai objektif.
6.Aktiviti terpulang kepada Biro Program.

Monday, April 13, 2009

Senarai kesyukuran ku~

Tag kesyukuran

  1. Aku bersyukur kerana dapat bangun pagi ni.Dapat bernafas dan menghirup udara segar juga melihat keindahan ciptaan tuhan.
  2. Aku bersyukur aku dilahirkan dalam Islam dan family aku punya pegangan agama yg kuat.
  3. Aku bersyukur dilahirkan cukup sifat.Tiada kecacatan
  4. Aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai anak Zakaria bin Mohamed dan Rohani Binti Md Ariff.Terima kasih mak kerana melahirkan kak long!
  5. Aku bersyukur kerana diberi cukup makan dan pakai oleh mak ayah.Segala keperluanku dipenuhi kerana aku tahu,aku ni jenis suka mintak macam2 kt ayah.Tapi ayah akan tunaikan juga permintaan aku.Thanks ayah!
  6. Aku bersyukur penah merasa duduk kt rumah yg kecil hanya ada satu bilik iaitu di kuarters TNB.
  7. Aku bersyukur aku penah merasa naik bas,naik moto dngan family.Aku pernah rasa susah.
  8. Aku bersyukur aku pernah merasa naik kereta yg perlu brhimpit-himpit dengan adik-adikku.So dari itu aku knal erti kepayahan ayah bekerja utk menyara kami.Alhamdullilah sekarang mampu beli kereta besar sikit.Muatla untuk kami adik beradik.Xmacam dulu dh
  9. Aku bersyukur sekarang aku tinggal di rumah yang ayah beli.Xpayah nak pindah randah.Rumah yang boleh dikatakan selesa utk memuatkan kami 7 beranak.
  10. Aku bersyukur aku xpayah nak berikat perut menahan lapar.Ayah masih mampu menanggung kami.Dan alhamdulillah rezeki ayah sentiasa berlimpah ruah.
  11. Aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai anak pertama.Ia mengajarku untuk menjadi contoh kepada adik-adikku
  12. Aku bersyukur dilahirkan sebagai anak tunggal perempuan dalam family.So aku xyah nak kongsi2 brg dgn adik aku.
  13. Aku bersyukur kerana dikurniakan adik2 lelaki yang nakal2 belaka.Mohd Farizuan,Afiq Izzuddin,Amirul Akmal dan Mohamed Ariff Haqimi itulah nama adik2 ku yg aku sayang sgt2.
  14. Aku bersyukur aku pandai berdikari dari zmn aku bersekolah lg.So aku xbyk menyusahkan mak dan ayah kerana aku byk benda aku boleh selesaikan sendiri
  15. Aku bersyukur kerana aku punya kawan yang sangat ramai.Rakan-rakan dari Tadika Taski ABIM,Sek Keb Kota Jaya,Sek Agama Kota Jaya,Sek Men Keb Tun Habab,Sek Men Teknik Perdagangan,Kem PLKN Asahan,Management & Science University,UNITEN last but not least Sahabat Wawasan
  16. Aku bersyukur aku dpt masuk teknik.Kalau x,aku xjumpa stallen chia..huhu
  17. Aku bersyukur kerana dikurniakan minat untuk aktif dalam berpersatuan.Sejak dari sekolah rendah aku dah berminat menyertai aktiviti persatuan.
  18. Aku bersyukur dikurniakan seorang kekasih yang memahami perangai aku,kehendak aku.Stallen Chia,i love u.FULLSTOP
  19. Aku bersyukur kerana aku diterima oleh keluarga pasanganku.Hubunganku dengan mak dia boleh dikatakan akrab.Mak cik,bila nak masuk meminang?hhahahahaha..(perasan sungguh aku ni)
  20. Aku bersyukur kerana diberi peluang oleh Ekhwan Harith menjadi ketua pengarah program Dinner wawasan.First time dpt pegang tittle KP.Selalu jd org bawahan je.
  21. Aku bersyukur kerana diberikan minat untuk rajin masak.So senangla mak aku,kalau dia penat.Aku jadi pengganti chef di dapur.
  22. Aku brsyukur aku berhenti blajar kt KUTPM.kalau x dah jadi cikgu dh.
  23. Aku bersyukur aku dapat masuk uniten.
  24. Aku bersyukur aku dapat mengenal erti kepayahan mencari duit
  25. Aku bersyukur dapat berjumpa dengan sahabat Wawasan.Di situ aku dapat mengenal erti sahabat yang sebenarnya.

Friday, April 10, 2009

Tunggu

Nantikan cerita tentang dunia praktikal ku.
Tunggu!





p/s:Patik pergi bertapa kejap~

Keseronokan berada di rumah~

Dikala kebosanan duduk di rumah tatkala cuti sempena meraikan keputeraan sultan johor.So aku amikla peluang main masak2 dgn adikku.Kat bawah ni adalah bahan2 untuk membuat pizza simple ala farra_jb

ni adalah bahan2 nye :
tepung
yis
bawang
lada
mix vege
hot dog
mozarella cheese
hotdog
tomato
mayonis
sos



pizza yang bakal dimasukkan dalam oven~

ni pulak milk shake

bahan2 nya ialah
aiskrim
susu
ais


Happy birthday untuk kamu~

Selamat hari lahir untuk kamu
Semoga panjang umur dan murah rezeki~
April Fool!

Wednesday, April 1, 2009

Oh pantai

Rasa macam nak pergi pantai sorang-sorang
Duduk,termenung,berangan tentang masa depan
Sambil melihat pemandangan pantai,dengar bunyi ombak yang menderu
Tanpa gangguan
Ketenangan , aku perlu kamu
Aku mahu jerit sepuas-puasnya melepaskan segala yang terbuku di hati
Biarlah ombak pantai menjadi saksi dan mendengar segala keluhanku

Friday, March 27, 2009

Kau mmg degil!

Kau buat kuberantakan
kau membuat ku tak keruan
kau membuat hidup aku gundah gelana
Tak terurus hidup aku bila kau datang
Boleh tak kau pergi main jauh-jauh
Jangan kacau hidup aku
Banyak kali aku kata pergi
Tapi kau mau juga datang dalam hidup aku
Nyah kau dari sini!
Ah..kau datang lagi,dan lagi dan lagi
OH EXAM kau memang degil!

Tuesday, March 17, 2009

Special dedication for Nurul Ain Jaafar


I’m wishing you another year
Of laughter, joy and fun,
Surprises, love and happiness,
And when your birthday’s done,
I hope you feel deep in your heart,
As your birthdays come and go,
How very much you mean to me,
More than you can know.

Happy Birthday
Sweet 22 on 18 march 2009


p/s:after this i will call u kak ain k?

Sunday, March 15, 2009

Jangan Ketawa


Post ni adalah untuk hiburan semata.X ada kena mengena samada yang hidup atau mati..hahaha..

Tuesday, March 10, 2009

Senangnya dalam hati

Menghabiskan cuti hujung minggu dan cuti maulud nabi di rumah,menonton astro yang tayangan ceritanya semua dah hafal(sebab diulang berpuluh kali).Memang seronok bukan?Tapi lagi seronok bila dapat buat Latihan praktikal dekat dengan rumah! Pagi selasa aku round2 la bandar kota tinggi sebab nak cari tempat LI yang dekat dengan rumah punya pasal.Keluar rumah around pukul 10.30pagi ditemani oleh kazenku,Lina.Mencari pusat komputer dan syarikat2 yang sewaktu dengannya.
Pegi tempat A,antar resume and kakak tu kata akan dipertimbangkan coz takut tempat tu xsesuai utk aku buat LI.
Round2 lagi pgi plak tempat B,antar resume,kena interview dengan bos dia.Isi borang apa ntah.But ada part yang kurang seronoknya kt tmpt B ni coz cuti pada hari khamis.N kena keje pada sabtu n ahad!! No..no..no..tujuan aku nk LI dkt dgn rumah coz nk merayap n berfoya2 pd weekend!
Lastly,pgi plak kt tmpt C ni.Mula2 first impression aku ,diaorg ni mcm xnk layan je..coz kna tgu bos dia.But at last bila bos dia dtg.Mintak resume,interview kjap(berpintal mulut den nk speaking).N amazingly bos tu ckp "ok confirm i terima u praktikal"...hahahah..gembira sungguh dalam hati.Aku macam xpercayala dapatkan.Mintak kt bos tu confirmation letter.Dia kata nanti dia email.Yang sangat seronoknya kt tmpt ni working hours 10pg-5ptg.N sabtu ahad aku diistiharkan cuti!!! hahahahahaha...akhirnya misi aku tercapai.Ouh bab elaun plak nnt aku nk tryla bodek bos tu..bgla ckit elaun makan ke..xkesahpun psl elaun.yang penting dpt timba pengalaman n yang paling best dekat dengan rumah.
Aku confirm akn LI kat tempat yang sekangkang kera dengan rumahku.Pasni merempit je ke tempat keje ni.Mula2 plan mau bawak keta but bile fikir kena bayar parking ari2..xsanggup den..
So kepada rakan-rakan sekalian anda tidak akan berjumpa dengan saya di uniten pd bulan april shingga hujung bulan jun.Saya akan berada di kampung halaman yang tercinta :)

Sunday, March 8, 2009

Home sweet home

Seronoknya duduk kat rumah ni.
Rasa tenang jiwa,tak yah nak pikir masalah2
Bole bawak kereta gi jalan-jalan.Xpayah nak pikir nak ajak sape kuar,nak tumpang keta sape.Xpayah.xpayah pikir dh bila kt umah.Bole gi jalan2 gi bandar.Bawak adik gi shopping.Ikut mak ngn ayah gi pasar beli lauk.Jalan-jalan dengan family.Bole tengok tv smbil baring atas katil tanpa gangguan.Seronoknya duduk kt umah.Makan mak masak.Tolong mak masak.Main-main dengan adik.Esok pulak plan mau gi masjid bersama sambut maulidurrasul.Bestnya..sudah lama daku tidak menjejakkan kaki ke Masjid Kota tinggi.Makan nasi minyak kt dulang.Pastu dengar ceramah.Aku nak ulang skali lagi.Seronoknya duduk kt rumah!!

Aku tau kau tak tau

Aku tau kau tak tau.
Tapi aku nak kau tau aku ada hati,ada mata,ada akal,ada telinga
Aku ada perasaan
Aku rasa diri tak berguna

Kerna aku tau kau tak tau
Aku nak kau tau,jagalah perasaan orang sekeliling kamu
Yang MUNGKIN penting bagi kamu
Jika engkau susah,kau cari aku,aku cuba bantu
Tapi kenapa sekarang aku rasa aku tak berguna
Kenapa?
Jawapannya ada pada kamu

Wednesday, March 4, 2009

Happynya mereka..

Saya happy bila tgk mereka happy
Gud job board volunteer.Thumb up for all of u!
Spider.Batman,Superman,Ultraman,Keluangman?
Jutaan tahniah kepada semua board volunteer@wawasan bagi menjayakan program ni.Saya xdapat nak gambarkan bagaimana kegembiraan adik-adik kecil di rumah hajah kamariah.Walaupun hanya sekejap kita semua menceriakan mereka tapi ia telah meninggalkan memory indah dalam diari hidup adik2 kecil di sana.Cuba korang bayangkan bila diaorg main buaya biawak.Msti diaorg akan ingat "Eh game ni abg n kakak dari uniten yg ajar nie".Bila kite pergi ke rumah anak yatim ni,Ia membuatkan kite perlu rasa bersyukur kerana masih ada ayah dan ibu untuk bergantung hidup.Sadis sungguh saya melihat mereka,bila melihatkan adik semuda 2thn sudah khilangan ibu atau ayah.BTW..really ade program susulan utk volunteer ni..:)

Not in da mood

Sorry kepada sesape yg mengetag saya.Not in da mood nk buat tag..later2 sy buat k?

Tuesday, February 24, 2009

SLumber party @ My house~

Mari,mari,mari adik kakak makcik nenek2 semua.
Sesape yang rasa diri dia berjantina perempuan or girl...mari join this SLUMBER PARTY
Aktiviti yang bakal dijalankan :Gosiping,borak2,pillow talk,dan makan2
Tujuan party ini diadakan utk merapatkan hubungan antara satu sama lain,dan juga meleraikan segala yang tersimpul.Selain itu juga ,party ni dapat merungkaikan segala ketidakpuashatian or ketidaktahuan anda tentang sesuatu yg anda ingin tahu.Kita rungkaikan semuanya malam ini juga! :)
Tarikh:27 feb 2009..Jumaat ni.After volunteer briefing
Tempat:i5-01-12..@ rumah farra_jb n ain apple
anda hanya perlu membawa sedikit makanan..nk bwk byk lg bagus...kite buat pot luck
sesiapa yg berminat bole hubungi saya...
untuk lebih info anda bole refer disini niss

Sunday, February 22, 2009

Hutang tag kpd Zarko

Tag by Abg Zaki
WHOEVER WHO GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.


  1. Pemilik avanza berkaler keemasan.
  2. Seorang abg long didalam family,juga didalam wawasan
  3. Dia sgt caring.Untung sape dpt dia nie..ceh wah..abg zaki kte tlg promote skali nie
  4. Berumur pada angka.Muda pada perangainya..haha..
  5. Ketua keluarga yang bertanggujawab menggantikan arwah ayahnya
  6. Kreatif dalam mengedit gambar
  7. Hobby terbaru beliau ialah penganalisis filem
  8. Bini beliau yang paling disayangi ialah mrs cammy yg berharga puluhan ribu ringgit
  9. Penduduk tetap di HOL
  10. Legend atau lebih mudah lg super legend di uniten..
saya mau tag
abg zaki !

Homework by Cikgu Eddy

The rule: **Use google image to search the answers to the first page of results and post it as your answer. After that tag 7 people**

..::: The age of the coming birthday




..::: The place I would like to visit


..::: The favourite place


..::: The favourite food


..::: The favourite thing

..::: Nick name I had


..::: Name of my love

..::: My hobby

..::: My wishlist


tash babe
e`in
giekross
ain apple
ain strawbery
anyss
kak nadiahoney

Tag by Tasya n Anyss

Here are the simple rules :

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Tada~

Gambar dgn adik saya .Picture taken after AGM wawasan.Pertukaran kuasa saya kpd tasya.As timbalan bendahari~



saya mau tag.
abg eddy
wak dollah
azi
giekross
wanie zf
abg zaki

Thursday, February 19, 2009

Bayar hutang tag utk ain n anyss

1.Who tagged you?

  • Anis asyikin mahat
  • Nurul Ain Jaafar
2. Do you like tags?

Sumtimes like.Sumtimes not

3. If you can have a dream to come true, what would it be?

Mr prince charming propose me and ask me to get married...Get a cute litle children

4.What is your current mood?

erm..xde prasaan..haha

5.What will you do if your crush says he/she adores you too?

Nuthin much can say.*angau*.Mandi xkenyang,tido xbasah,makan xlena..hehe

6.Will you fall in love with your bestfriend?

I dont think so.But boyfren can be my bestfriend

7.Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?

both

8.What is your favourite food?

Mum`s cook..Asam pedas ikan pari~

9.If the person you dislike is right in front of you, what will you do?

Pretend to be nothing happen

10. What do you pray each day for your loved ones?

  • Ksihatan utk keluargaku
  • Smoga perhubungan kami brkekalan

11.What takes you down the fastest?

Bila si dia berkata bnda yg dia xsuka tentangku~ :(

12. How would you see yourself in ten years time?

  • Ada rumah sndiri,atas tanah sndiri,dengan design sndiri.
  • Kereta comel mcm mini cooper or wolksagen.
  • Kawin?
  • Ada anak pompuan yg comel nama Balqish Alisya binti ...... kalau lelaki biarlah papa dia yg kasi..

13.What is the reason that could make you so tensed up?

Bila antar sms penting kt org.Pastu dia xreply! wtfun!

14.What kind of person do you think the person who tagged you is?

Both of them are my bestfren.Mereka sgt baik! understanding dan sewaktu dgnnya

15.Would you rather be single and rich or married but poor?

Single and rich...:)

16.Would you sacrifice for your loved ones?
yes.

17.What's the character must have in your partner?
Penyayang
caring
loving
not hipokrit
memahamiku.

18. If you fall in love with two people simultaneously, who would you like to pick?
Buat solat istikharah..pastu tgu ptunjuk dr Allah.

19.Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?Forget?
Yes saya pemaaf.Even bnda tu menyakitkan saya.

20..Do you prefer being single or having a relationship?
buat masa ni prefer having a relationship

21.what is your most embrassing moment?
*secret*

22.Who are the 5 person that you would like to tag?
saya xmo tag sape..mls~



Wednesday, February 18, 2009

I want to dance!




Aku dengan tarian memang tak dapat dipisahkan.Aku mula menceburkan diri dengan bidang tarian sejak sekolah rendah lagi.Dimulakan dengan tarian kuda kepang,tarian zapin,tarian endang dan tarian tradisional yang lain.Masa sekolah rendah,aku dan beberapa orang rakan join kelab tarian luar yang berbayar semata-mata untuk belajar menari.First pesembahan aku dihadapan audience yang ramai ialah semasa dinner sebuah company..kiteorg buat tarian endang.Kami juga selalu membuat persembahan tarian semasa di sekolah.Tarian yang paling aku suka ialah tarian zapin.Naik sekolah menengah,aku fokuskan dengan tarian zapin sahaja.Buat persembahan untuk kemerdekaan ,join prtandingan zapin.Aku paling pantang kalau nampak orang zapin,,rasa nak ikut skali diaorg berzapin.Bila masuk je skola teknik,aku dah xde geng menari dah.But aku still join kelab seni dan tarian .Di mana aku menjadi naib pengerusi utk kelab tu.Kebanyakan yang join kelab ni xtau menari.so aku jadila bidan terjun ajar diaorg zapin.Walaupun aku xde expert mana pun.Bila masuk uniten plak..aku join astena...dptla belajar tarian baru.Mereka di astena sgt terror..aku sgt noob masa tu.Kalau zapin terrorla..kalau part tarian lain,memang kurang ckit.Aku sempat join astena buat persembahan di UKM,join pertandingan zapin di MMU.Tapi aku aktif astena sekejap je coz aku sgt bz dgn program kelab wawasan dan userv...Aku rindu nak menari...:( Nak join astena balik..tp mcm malu je msti semua junior..huhuuhu

Kenangan di asrama dulu

Dulu masa kat asrama....ketika aku form 4,aku sedorm dgn seorang budak ni..boleh dikatakan budak kampungla..ops bukan kampung.dak felda....Aku namakan dia Si X la k..Dijadikan cerita,dulu katil aku selalu jadi port orang lepak2 and gosip2....so si X ni xterkecuali lepak sama kat katil aku.Aku ni jenis kalau bukak loker mmg payah nak tutup balik..So masa lepak2 kt katil tu..si X ternampakla isi perut loker aku.Bedak-bedak,perfume,cologne,losyen dan sewaktu dengannya.Isi perut loker aku boleh dikatakan lengkapla dengan barang keperluan aku.Nak dijadikan cerita,si X ni jenis suka tiru orang tau.Apa orang ada dan suka semua dia nak ada jugak.Almaklumla masa kt kampung xup-to-date dengan perkembangan semasa.So bila ada cuti balik kampung,and time kmbali smula ke hostel ,si X ni akan beli barang2 yang sama dengan aku.Senang cakap segala yang ada dalam isi perut loker aku semua dia nak ada jugak.Padahal aku bukanlah orang yg jenis bli brg branded.Barang2 aku biasa2 je.Ade je budak dalam dorm tu anak org kaya yang guna barang branded.Xde pulak dia nak tiru.Mula-mula aku nak sedapkan ati,maybe kebetulan kot barang kami sama.Tapi bila dah setahun satu dorm dgn dia.Memang sangkaan ku salah belaka.Dia memang jenis suka tiru orang terutamanya aku.So aku dan beberapa geng aku memang anti gila la dengan si X.Dan part yang paling kelakar ialah .....aku sangka masa form 5 kami xsedorm lagi...but sangkaan aku meleset sama skali..orang yang aku anti tu..sedorm dan sekatil dengan aku!hahahahahahahahahah...memang xbole lupalah..geng2 aku trus gelakkan aku bila tau kami sedorm.Dan lagi satu part yang best ialah...dia sama poly dan sama course dengan chentaku!!

p/s:message of the story is..walau korang xsuka macammana dgn seseorang tu jgnla kutuk dia gila2 ..cubala trima dia seadanya...kerana makin kite kutuk makin dekat org tu dgn kite...

Tag by Tash Babe

Tag by Tash babe
WHOEVER WHO GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.

1.She`s my junior
2.Same coz with me..IT
3.Dia banyak persamaan dgn saya.Dia kalau tido msti dgr radio
4.Dia juga xkesah tido dimana,Senang ckp dia kalau ngantuk...mana2 pn dia bole tido.Same goes to me
5.Dia rapat dgn saya.Kalau bole saya xnak ada jurang dgn dia.Even she`s my junior.
6.Dia suka kumpul beg.Saya suka beg dia yang anyam2 tu..Tasha,kalu dh xnk beg tu.bg akk eh! hahaha
7.Dia juga suka kumpul selipar dan kasut.Saya suka kasut dia yg kaler pink gmbr monkey tu..comey.
8.Dia dh jangkit virus dgn saya.Semua program kelab dia nak dtg.Even on dat day dia ade test! gud job dear...;)
9.Dia sgt komited dgn keje dia.Congrat for Jualan Unitencup!
10.Saya sayang dia.She`s like my sister..Luv u sayang! Hope our relationship will remain 4eva n eva!

Aku rindu mereka

Kamu
Aku rindu kamu semua
Dah lama rasanya aku tidak ketemu kamu semua
Sejak kamu turun dari tapuk kepimpinan
Kamu semua jarang menjenguk kami di sini
Kamu semua dah lupakan kami ke?
Aku tidak minta kamu semua datang menjenguk selalu
Tapi aku cukup gembira jika kamu semua bertanya khabar
Itu sudah memadai bagiku
Mana hilangnya family,sahabat yang kamu agung-agungkan dulu
Aku tahu kamu semua sibuk tapi aku rasa sedikit kesal
kerana kamu semua terus hilang tanpa khabar berita


ikhlas
Aku rindu kamu...

Monday, February 16, 2009

Gelak-gelak,bahan-bahan sudah jadi amalan..

Sinopsos semalam

Para pelakon utama:farra_jb,daus,ain apple,tasha n akid
Pelakon tambahan : Ayet

Lokasi penggambaran :kereta daus,music box,MC D

Plot penceritaan : Bahan-membahan
Gelak-menggelak
Karok sampai lebam

Skrip-skrip :Lokasi kereta daus
Daus:Agak-agak kalau ain main bowling guna bola berapa ek?
Farra_jb : Guna bola 1 kot...
Gelak ramai-ramai..hahaha
Ain : Memang guna 1 bola kot..xkan 2 bola kot...
Akid : Ke kak ain main bowling guna bola ping pong.
Gelak ramai-ramai lagi.
Ain : Daripada ko daus main bowling guna telinga..
Gelak tak terhingga lg.

Lokasi music box,kajang
Akid : Suara macam artis indon.Feeling nyanyi sampai goyang2 kaki
Farra_jb : tukang tekan button next song.
Tasha : Tukang gelak dan bahan orang
Ain:Jadi mangsa next song..hahaha
Daus : nyanyi lagu khas utk kura-kuranya

Lokasi Mc D
Even aku masih memboikot mc d..but aku follow jela diaorg...aku xorder apa2 pun.Daus nak buat keje skit utk subjek POM.So aku dengan bajetnya mengeluarkan nota utk study..Ceh..konon2 rajenla tu.Tiba2 semasa kami berhajat utk berangkat pulang.Datang satu kereta kelisa no plat WNJ517 telah membuat huru hara.Pelakon tambahan :ayet telah menjerit shingga membuatkan org di mc d terperanjat.Mesti diaorg ingt ada orang gila terlpas dari tanjung rambutan.hahhahhahaa

Saya rasa mnubuhkan kelab bahan-membahan dan kelab karok..korang rasa ramai org nk join?hhuhuhuuh

Sunday, February 15, 2009

3 tahun!

Dalam diam xdiam dah 3tahun ++ aku berada kt uniten terchenta nie..Xsangka dah lama rupanya aku kt uniten nie.Daripada jadi junior,panggilan utk senior abg n kakak dan sekarang aku pulak dipanggil kakak.Usia pun dah menginjak naik.Daripada umur 18tahun melangkah masuk ke uniten..dan skrg aku berumur 22tahun! sangatla xpercaya...tapi nk buat mcm mana kan itu smua realiti! Yang paling xnak aku hadapi ialah lg setahun aku akan berada di uniten nie..wah...mcm sedih plakkan.nak tinggalkan uniten terchenta ni.
Banyak dah pahit maung kehidupan yang aku blaja kt sini.Kalu dulu masa skola,aku blaja utk mnjadi student.Tapi disini aku blajar menjadi insan,menjadi orang.Positif dan negatif terletak atas tangan sendiri.Belajar berdikari,belajar membuat keputusan sendiri.Even pernah duduk asrama masa skola dulu tapi xsama.Bcoz kt asrama still ade orang jaga.Warden2 yang garang dan sbgnya.Tapi kat sini semua dibuat sndiri,xde sape jaga.Kitalah yang perlu jaga diri sendiri.Banyak juga orang yg culture shock bila masuk uniten ni.Kebiasaannya orang yg tak biasa dengan kehidupan bandar.So bila turun KL jd jakunla beb.Tahniahla pada siapa yang pandai menyesuaikan diri di kota metropolitan nie.
Adei..apa2 je aku mengarut nie..Korang plak macamana?apa prasaan bila pikir xlama lg berada kt uniten nie.Kehidupan bekerja plak menanti...;)

Saya happy.Anda pula bagaimana?

Lamanya xupdate blog ku ni.Soryla bz dgn macam2 hal.But i`m happy now.Banyak perkara dh settle,semua dah kembali pada normal.Now i`m focusing on my final year project.Alhamdulillah,i`m the lucky person becoz i got the very2 baik of supervisor.Siap second reader pn bole pilih nk sape..:)
For ur information my title of fyp1 is kelab wawasan web portal management system(wawep).Haih,hidup aku mmg xberpisah dgn wawasan.Sampai fyp aku pun,aku pk utk wawasan.Dah jadi mcm darah daging tau.Susah dah nak pisah.Doa2 kanlah fyp ku ni brjaya.Moga dptla membantu kelab serba sedkit dr segi penyebaran informasi secara online.

Tag punya cite

Tag by Nissie,Ain epal,Ain strawbery,AKid
WHOEVER WHO GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.

NIssie
1.Kakakku dalam Wawasan
2.Kakak kepada sheila mpp
3.Dia punya chenta nama che-ap
4.Umah dia kt sg besi.nak naek umah dia kna guna lift.umah dia tinggi..
5.Dia amik coz civil engineering
6.umur dia 23thn..tp nmpk muda..(jeles2)
7.Dia suka makan tp dia xsuka mkn sushi
8.Dia suka karok
9.Skarang dia bekerja sbg executive pemasaran buat sementara waktu
10.She`s fashionable..apa yg dia pakai semua nmpk lawa...She`s creative too...poster2 klab wawasan byk dr hasil tangan dia..

Ain apple
1.Dia org kulai,jhr
2.Amik coz Graphic multimedia,IT
3.Dulu dia xsuka karok,skrg dh suka...pantang...pantang jmpa..
4.Banyak rahsia dia dalam poket saya.
5.Kawan skola dia panggil dia ain jepun,kat sini org pggl ain epal.
6.Dia minat architecture but unfortunately parent dia xbagi amik coz tu..
7.She`s sweet friend..My bestfren @ uniten
8.Kami kenal since foundation.
9.Orang yang sama2 dgnku join akademi fasilitator 1.
10.Sgt kuat makan skrg...saya makan satu pinggan..dia 2-3 kali tambah..





ain strawbery

1.she`s my junior
2.Same club with me ..Wawasan club
3.Kenal dia dr dia foundation
4.Dia sgt pemalu dgn org yg xrapat dgn dia
5.Dia punya chenta nama hariz
6.Umah dia kt shah alam
7.Dia xbole pakai apa2 pencuci muka bcoz muka dia allergic..tapi kulit muka dia licin halus mulus..jeles sggh
8.Dia juga allergic air masin aka air laut..kesian dia..
9.Saya suka conteng nota dia masa dlm kelas...hehehe
10.Saya senang kawan dgn dia,..saya anggap dia mcm adik saya...lgpun saya xde adek pompuan


akid

1.He`s my junior
2.Kenal dia dr awal dia mlangkahkan kaki masuk ke uniten
3.Dia adalah anak buahku masa orientasi which is group c2.
4.Dia ada kembar nama afiq
5.Handphone dia sama dgn model hpku...which is nokia6288..
6.Dia suka gelak.Tapi dia sgt buffer...org dh abes gelak baru dia nak gelak
7.Mula-mula saya kenal dia,saya ingt dia serius orgnya..But bila dh lama knal..tidak rupanya..masih berperangai kanak-kanak ribena mcm tasha babe :p
8.Addicted dgn tarian si tommy .ajaran yang dibawa oleh enchek azan
9.The only one anak buahku yang msg terima kasih kepadaku after orientasi habes..sgt terharu ok
10.Dia juga pengkarok..ingtkan dia kaki study je..rupanya kaki karok juga..


saya mau tag

1.nissie
2.ain apple
3.ain strawbery
4.tasha babe
5.azi yusop
6.akid

Thursday, February 5, 2009

PD trip

Alumni kelab Wawasan akan mengadakan program yang dijangka hangat di pasaran

AKTIVITI : PD TRIP 2009
TARIKH : 8 & 9hb February 2009
MASA : 6ptg(8hb) - 6petang(9hb)

untuk detail anda bole layari http://soulofwreckunit.blogspot.com/

Ya Allah,ringankanlah beban hambamu ini

Lepas satu masalah,satu lagi datang.Selagi kita bernafas masalah memang tak kan berhenti dari datang dan pergi.Terpulang pada diri sendiri macammana nak handle stiap masalah.Every problem have their own solution.Aku berharap sangat bebanan yang ditanggung ni akan ringan tak lama lagi.Dah xsanggup nak hadap problem yang sama.Banyak lagi benda nak fikir.

1)Project 1 ku
2)Study
3)Personal matters
3)Family
4)Love

Aku bersyukur kerana dapat family dan pasangan yang understand dengan ku yang sentiasa banyak program.Sebab tu aku jarang ada prob untuk join semua program kelab melainkan ada hal yang tak dpt dielakkan.Coz mereka sgt memahami.Masalah chenta lain hal la.Tapi hal aku nk join program mmg no problem utk dia.
Aku berharap sgt segala masalah akan dpt diselesaikan dgn jayanya.Rakan-rakan tolong doakan kesihatanku yer.Daku baru lpas ditimpa kecelakaan (accident moto) :(...tapi xteruk sgtla..luka2 n bengkak ckitla..ni tgh bisa2 ni...tahan je la...huhuhuhuh..

Dekat tapi jauh...

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku
reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
repeat reff
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba

Really hope the happiness will come soon.
Really miss the time we have been together during school time.
Dating at hostel until kantoi with warden.
Send love letter using diary with key to avoid from kantoi.
Everynite u send food coz u are ketua warung,Really happy ..like i am the lucky girl .Everybody in dorm jealous with me coz everynyte u send food to me.
I`m waiting for you at bus stand,we going back together to the hostel.
We are the famous couple in school..Coz ur weird name,everybody want to know who u are..
We are in the same group in 'Rumah Sukan' call Alfa.
We also same as Ketua dorm
We also same as Presiden Kelab.U are Badminton president,I`m Renjer Puteri President.
We also MPP of school.
After SPM...u go to Poly,we have lost contact until we met during u are practical at jb.We close again like before..
U fetch me at home to date,Borrow my dad`s car to dating with me.My parent give 100% trust to u.I also know ur mother very well.Ur mother also have met my parent.U bring ur mother to my house during raya.
But now we are not close like before,I dont know what is my mistake.U not happy with me.I try my best to make u happy but i failed.I dont know what to do..U are my priority.U like my soul.Without soul i feel like nothing.I really hope our relationship will be fine like before.I really need ur support in whateva i do..
FAST 4 eva

Sincerely
-F@$t-

Monday, February 2, 2009

Jangan ada benci

Betul kata pujangga benda yang baik jarang orang nampak.
Aku rasa lepas mesti ramai yang akan benci dengan aku.Sory sahabat,aku terpaksa cakap demi kebaikan aku dan korang semua.Aku rasa tanggungjawab aku untuk memberi teguran dah lepas.So terpulangla untuk diterima atau ditolak(Kalau tak bole terima semua,jangan tolak semua).Maybe teguran aku kasar,sebab benda yang dipendam sekian lamakan so bila dapat keluar skali,apa lagi cmtula jadinya.Aku menangis bukan untuk menagih simpati.Aku menangis bukan untuk merayu.
Marilah kita sama2 muhasabah diri ,Improve segala kelemahan,Baiki segala kesalahan.Buang yang keruh ,Ambil yang jernih.Kembalikan semula 'rasa' yang telah hilang tu.'Rasa' sayang,'rasa' cinta pupukla ia kembali sahabat.Pejam celik dah 3tahun aku bersama kelab.So dah banyak asam garam kehidupan yang aku lalui.Dengan berbekalkan pengalaman yang ada,aku cuba baiki kelemahan yang ada.

JANGAN ADA BENCI

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui...
Jadikan kenangan disudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus dipertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri...

Kita harus tabah dan sedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadang-kala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku...

Saturday, January 31, 2009

Akta lompat parti?

Hahahahaha aku rasa nk gelak besar bila dengar isu ni.Td baru tengok kt buletin uTAMAK tv3..Wtfun nk buat akta lompat parti.Maksudnya sape yang melompat parti(parti BN ke BA terutamanya),akan dikenakan hukuman.Hahahahahahahhaha..rasa nk gelak kali kedua,Apsalla BN ni cpat sangat melatah.Baru sorang dua lompat parti dah nak melatah.Bila orang PAS or PKR lompat ke parti BN xde plak diaorg bising.Walaupun aku lebih terarah kepada BN tapi xdela semua yang BN buat aku setuju.So apa pendapat korang?

Friday, January 30, 2009

Bila aku sudah tiada

Bila aku sudah tiada By Hujan

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya


dedicate to all my frenz...luv u!

i`m in love!

i fall in love with you!
haha..jgn slh sangka yer..sy dh jatuh cinta dgn wedges di bawah ni...ada sape2 yg sudi blikan utk saya x??hukhuk..wedges ni dijual oleh awal ashaari you! you all bole tgk link kt cni or kt cni utk butiran lebih lanjut

Thursday, January 29, 2009

Tentang Nur Farhana Zakaria

Once you've been tagged, you are required to write a note with 16 10 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 16 10 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1---Saya sangat obses dengan kaler pink.

2---Saya xbole hidup tanpa internet.Saya sangat internet addicted.Biar xmakan,asalkan ada internet.Gilakan ? haha..

3---saya paling benci orang yang dah berjanji tp xtepati.Sangatla benci.

4---saya juga xsuka orang yang berkira bila buat keje!!

5---saya suka observe orang.Saya akan kaji orang tu macam mana,perwatakan dia,perangai dia dan segala macamla.Tapi saya simpan sendrila xdela heboh kt sure heboh.Dan kebiasaannya tekaan sy terhadap seseorang tu tepat.Kalau x 100%,60% btulla..so guys hati-hatilah dengan saya ye!

6---saya mmg xbole hidup tanpa berprogram.Dari primary sy join tunas puteri,naek secondary join pandu puteri n lastly jd Pengerusi Renjer Puteri kt skolah teknik.Masuk uniten join Wawasan.Saya pun xsangka saya bole jadi fasi.Program akademi fasilitator telah menambat hatiku!

7---Saya suka menjaga hati orang,Sampai kadang-kadang saya sanggup sakitkan hati saya untuk jaga hati orang.

8---saya seorang yg easy going.So kalu org pandai approach,saya mudah nk rapat ngn org.

9---percaya atau tidak,saya menggunakan kata ganti nama 'kita' dekat semuaorg.Kata ganti 'aku' hanya utk adik2 di rumah.

10---saya sayang orang yang sayang saya. :)

saya mau tag

1.aiza natasha
2.abg zaki
3.abg shaq
4.kak nadiahoney
5.syahmi jepun
6.hakim pelat s
7.wak dol
8.sesapela yg buat :)