Wednesday, February 18, 2009

I want to dance!




Aku dengan tarian memang tak dapat dipisahkan.Aku mula menceburkan diri dengan bidang tarian sejak sekolah rendah lagi.Dimulakan dengan tarian kuda kepang,tarian zapin,tarian endang dan tarian tradisional yang lain.Masa sekolah rendah,aku dan beberapa orang rakan join kelab tarian luar yang berbayar semata-mata untuk belajar menari.First pesembahan aku dihadapan audience yang ramai ialah semasa dinner sebuah company..kiteorg buat tarian endang.Kami juga selalu membuat persembahan tarian semasa di sekolah.Tarian yang paling aku suka ialah tarian zapin.Naik sekolah menengah,aku fokuskan dengan tarian zapin sahaja.Buat persembahan untuk kemerdekaan ,join prtandingan zapin.Aku paling pantang kalau nampak orang zapin,,rasa nak ikut skali diaorg berzapin.Bila masuk je skola teknik,aku dah xde geng menari dah.But aku still join kelab seni dan tarian .Di mana aku menjadi naib pengerusi utk kelab tu.Kebanyakan yang join kelab ni xtau menari.so aku jadila bidan terjun ajar diaorg zapin.Walaupun aku xde expert mana pun.Bila masuk uniten plak..aku join astena...dptla belajar tarian baru.Mereka di astena sgt terror..aku sgt noob masa tu.Kalau zapin terrorla..kalau part tarian lain,memang kurang ckit.Aku sempat join astena buat persembahan di UKM,join pertandingan zapin di MMU.Tapi aku aktif astena sekejap je coz aku sgt bz dgn program kelab wawasan dan userv...Aku rindu nak menari...:( Nak join astena balik..tp mcm malu je msti semua junior..huhuuhu

4 comments:

StRaWbErRy said...

alolo..
pandai menari rupenye cik kak sorg ni.
nk join astena ye?
nk gak!
ain minat teater, tp hajat x kesampaian..
huhu.

Skullsplitter said...

anda ditag ye. makasih.

skullsplitter

::ciK peNcinTe piNk:: said...

ala..join je la..
xyah de nk malu2..
feewitt!!
klau kak fara mnari..
mmg sah ramai skuad2 pnonton!
hahahaha..

warInsIdeme said...

a'a.. btol btol btol..!!(curi upin ipin jap)..mesti ramai dtg tgk frh nari..

huhu... sy sgt suke menari.. tp x pandai...